W wysokiej miseczce roztrzep jajka widelcem lub kuchenną rózgą. Dodaj sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.
Do jajek przesiej mąkę pszenną, wymieszaj wszystko na gładką masę, tak by nie zostały w niej żadne grudki. Na patelni rozgrzej olej roślinny. W cieście maczaj liście kapusty i szybkim ruchem przekładaj na patelnię. Smaż chwilkę po obu stronach na złoty kolor i przekładaj na ręcznik papierowy, by odsączyć z liści nadmiar tłuszczu.
Pomidory sparz wrzątkiem i pozbaw skórki. Pokrój w niewielką kostkę, odsącz z nadmiaru płynu. Posiekaj też drobno szynkę i dokładnie opłukany szczypiorek.
Ser żółty zetrzyj na średnich oczkach tarki i wszystko razem wymieszaj, dopraw sola i pieprzem, dodaj majonez. Część szczypiorku możesz pozostawić do dekoracji.