Dietetyczka zdradziła przepis – Dieta bulionowa – Stosuje 3 tygodnie i kilka kg w biodrach mniej.

Składniki:

  • 2 marchewki o średniej wielkości
  • 1 cebula
  • kości z kurczaka z kawałkami mięsa
  • 1 łodyga selera
  • gałązka świeżego tymianku (możesz zastąpić go suszonym)
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty czarny (4 sztuki)
  • starty imbir
  • 3 łyżeczki octu

Zamiast kurczaka możesz użyć także innego, lubianego miejsca. Pamiętaj jednak, że w tej sytuacji może zmienić się czas przygotowywania bulionu. Rosół na kurczaku gotuje się zazwyczaj około dwie godziny, a na wołowinie nawet do czterech. Pamiętaj także o odpowiedniej ilości octu. Zakłada się, że 3 łyżeczki wystarczą na mniej więcej trzy litry wywaru.

Przed gotowaniem warto upiec kości z kurczaka w piekarniku w temperaturze ok. 220 stopni przez 15 minut. Takie rozwiązanie sprawi, że rosołek będzie nie tylko smaczniejszy, ale także bardziej rumiany w kolorze.

W czasie stosowania takiej diety musisz wykluczyć kilka składników, które mogłyby zaburzyć jej prawidłowy przebieg. Zaliczamy tutaj mleko, gluten, konserwy oraz cukier. Nie jest to wielkie wyrzeczenie, a może przynieść naprawdę spektakularne efekty.

Pamiętaj, że 300 ml bulionu ma tylko 84 kcal! Zjedzenie 6 takich porcji dostarczy ci tylko 500 kcal jednego dnia. Koniecznie sprawdź ten sposób i ciesz się wymarzoną wagą!

Czytaj dalej