Od A do Z. Pyszna rolada z kurczaka, którą goście uwielbiają.

Dziś chciałabym podzielić się z Wami prostym przepisem na domową roladę z kurczaka, która zasmakuje wszystkim, którzy jej spróbują.

Składniki:

  • Kurczak;
  • Orzechy;
  • Czosnek;
  • Masło;
  • Zieleń, np. szpinak, bazylia, koperek;
  • Sól według upodobań
  • Cukier według uznania

Jak przygotować:

Jeśli chcesz, aby Twoja rolada była soczysta, lepiej użyć całego kurczaka niż filetów. Następnie pokrój kurczaka na małe kawałki i oddziel mięso od kości. Skórę i tłuszcz można pozostawić na miejscu.

W tym przepisie pokażemy, jak przygotować to danie, używając tylko kilku podudzi. Można jednak użyć większej ilości mięsa. Danie to można przyrządzać w dużych ilościach. Jest pyszne! Nic Ci nie zostanie.

Kurczaka posolić, pokroić na małe kawałki. Na wierzchu ułożyć cienkie ząbki czosnku. Lekko posypać cukrem. Przykryj kurczaka folią spożywczą i rozbij go tłuczkiem. Posmarować kawałki kurczaka odrobiną musztardy. W osobnej misce wymieszaj zieleninę, cebulę, ząbki czosnku i masło. Następnie dodać do niej orzechy.

Wszystko dobrze wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę. Przygotować folię. Nasmarować folię masłem, a następnie dodać do niej kawałki kurczaka i wymieszaną masę. Całość zawiń w folię. Roladę można przyrządzić na wiele sposobów. Roladę można przyrządzić w garnku, na patelni lub w piekarniku.

Mięso stanie się miękkie, jeśli ugotujesz je na parze. Potrawę należy gotować przez około 20-25 minut. Smacznego!