Każdego dnia staramy się dbać o to, by dieta była odpowiednia, a nasz organizm otrzymał odpowiednią dawkę witamin i minerałów. Do zdrowej żywności z pewnością możemy zaliczyć rybę.
Filet z ryby zawiera mnóstwo witamin oraz mikroelementów. W rybie znajduje się też bezcenne białko. Ostatnim ważnym składnikiem jest ważny dla naszego organizmu tłuszcz, którego zawartością są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.
Niestety istnieją ryby, które są szkodliwe dla naszych organizmów. Właśnie jedną z takich ryb jest panga. Ludzie ją kupują ze względu na niską cenę oraz dużą dostępność w sklepach.
Rybę tą można znaleźć w obfitującej w masę bakterii rzece Mekong. Niestety w pandze znajduje się sporo chemikaliów, antybiotyków i hormonów. Prócz tego w jej mięsie znajdziemy izomery, chlorany oraz metale ciężkie.
Panga nie ma żadnych wartości odżywczych. Dodatkowo jest karmiona różnymi odpadami, by szybciej mogła osiągnąć wzrost niezbędny do jej sprzedaży. W supermarketach jest dostępna ze względu na jej tani koszt. Jeśli chcesz jeść zdrowiej, to musisz zrezygnować z ryby panga. Twój organizm będzie Ci wdzięczny.