Sekretem jest jeden składnik. Domowy serek topiony – już nie kupuje w sklepie. Ten wychodzi przepysznie.

Własnoręcznie wykonany serek, można szybko i łatwo stworzyć w domu. Jeżeli sądzisz że to trudne, to tutaj podpowiem Ci że nic mylnego – z moim przepisem zaskoczysz nie tylko rodzinę i przyjaciół, ale i samą siebie.

Ma cudowny, kremowy smak, a jego konsystencja sprawia że bardzo dobrze rozsmarowuje się na chlebie czy innym pieczywie. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno, możesz dodać go do zupy. Można dodawać do niego wszystko co lubimy – boczek, zioła, paprykę czy grzyby – ogranicza nas tylko wyobraźnia i gust kulinarny.

Składniki:

  • 500 gramów twarogu
  • 60 gramów masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 jajko

Wykonanie: