Tylko trzy składniki są potrzebne na pyszny turecki serek śmietankowy – bez sztucznych konserwantów i dodatków. Przepis.

Potrzebne będą następujące składniki:

  • Baza, czyli wcześniej przygotowany serek śmietankowy
  • Kilka orzechów włoskich
  • Świeża bazylia w pęczku
  • Masło – 1 łyżka stołowa
  • Sól

Sposób przygotowania:

Dodaj miękkie masło do bazy z serka śmietankowego. Jeśli używasz miksera/kuchenki, ustaw prędkość na niską, aby móc dokładniej wymieszać wszystkie składniki. Wmieszaj resztę składników, w tym kilka orzechów włoskich i świeżą, posiekaną bazylię.

Użyj papieru do pieczenia, aby uzyskać serek śmietankowy, który można kroić nożem. Zawiń kremowy serek w papier i pokrój w dowolny kształt. Po około. Serek śmietankowy zastygnie w ciągu ok. 3 godzin. Smacznego!

Czytaj dalej