Ten przepis jest bardzo szybki, dlatego też przygotujesz go zaledwie w 15 minut. Znalazłam go w starych zapiskach mojej babci i od razu się zakochałam tak jak reszta mojej rodziny.
Do małej miski wbij wszystkie jajka i ubij je wraz z cukrem, cukrem wanilinowym oraz solą. Do utartych jajek dodaj twarożek, a następnie dokładnie wymieszaj. Do osobnej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, wlej mleko i wymieszaj.
Do mąki dodaj także mieszankę jajek, a potem wymieszaj, by powstała masa bez grudek. Z powstałego ciasta zacznij formować nieduże kulki. Weź blachę do pieczenia, wyłóż ją pergaminem, a następnie ułóż na niej wszystkie kulki z ciasta.
Każdą kulkę posmaruj olejem od góry, by zarumieniła się podczas pieczenia. Włącz piekarnik, nagrzej go do 190 stopni i włóż blachę.