Jest niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu, a jego smak sprawia, że zachwycają się nim wszyscy goście. Nie czekaj zatem i poświęć 30 minut na przyrządzenie tego słodkiego przysmaku.
Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z jajami, 50 gramami cukru, masłem, łyżką tłustej śmietany i proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i uformować z niego kulkę. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 15 minut. Przygotować masę twarogową. Wymieszać twarożek z 4 łyżkami śmietany i 50 gramami cukru.
Ubić w blenderze aż do otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na pół. Przygotować naczynie do pieczenia. Zetrzeć jedną część ciasta na grubej tarce bezpośrednio do formy do pieczenia. Ułożyć równomiernie.
Drugi kawałek zetrzeć i odłożyć na bok. Na wierzchu ułożyć masę twarogową i wyrównać łyżką. Posypać drugą częścią startego ciasta. Piec w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180’C.