Ten przepis jest świetny na każdą okazję i może być używany jako danie główne, kolacja lub lunch w pracy. Jest to pyszny i łatwy przepis, który spodoba się wszystkim, nawet dzieciom.
Przygotuj garnek i wlej do niego oliwę, wodę i sól. Wymieszaj je razem.
Wymieszaj makaron z wodą i gotuj przez 10 minut.
Pozostawić do ostygnięcia w wodzie. Aby woda nie kleiła się do rąk, można ją również spłukać zimną wodą.
Uformuj patyczki, a następnie nadziewaj w nie makaron.
Szaszłyki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Za pomocą pędzelka posmarować je ketchupem.
Na wierzch dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojone w plastry pomidory.
Posypać serem.
Zapiekać potrawę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Teraz, zapiekanka makaronowa jest gotowa.