Sznycel z warzywami i serem – Robię je zawsze, kiedy zabraknie mi pomysłu na pyszny obiad.

Szybkie i bardzo smaczne danie, dla wszystkich zapracowanych Pań domu. Jeśli właśnie zastanawiasz się, co przygotować dziś na obiad, ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 4 kotlety wieprzowe,
  • 200 gram tartego sera,
  • kilka średnich pieczarek
  • 2 pomidory,
  • 4 plasterki wędzonej szynki,
  • 1 kiełbasa,
  • 1 ostra papryka,
  • sól i pieprz,
  • przyprawy do grilla,
  • 50 g masła,
  • trochę oleju do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Umyte i oczyszczone mięso, wysusz ręcznikiem papierowym, dopraw je przyprawą do grilla oraz solą i pieprzem.Usmaż kotlety na złoty kolor z obu stron. Teraz poukładaj usmażone kotlety na blaszkę, wysmarowaną masłem.

Następnie ułóż na każdego kotleta, pokrojoną w średnie paski paprykę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, kiełbasę, szynkę i pomidory. Wierzch sznycla posyp startym na tarce o grubych oczkach serem. Tak przygotowane sznycle, piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C do czasu, aż ser się rozpuści.

Najsmaczniejsze i godne polecenia są podane z ziemniakami i surówką z świeżych warzyw lub mizerią. Smacznego!

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!