To połączenie doskonale nadaje się do domowych deserów. To ciasto jest łatwe do zrobienia w krótkim czasie. Zdziwisz się, że z naszym przepisem to najlepszy dodatek do kawy!
Jabłka dokładnie umyj i zetrzyj na tarce (na grubych oczkach). W misce połącz mąkę, cukier i olej z mlekiem, jajkami, mlekiem, cukrem waniliowym, cynamonem i sodą oczyszczoną. Wszystko dokładnie połącz. Wmieszaj starte jabłka i dalej mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.
Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 30×40 cm. Ciasto pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posmaruj wierzch ciasta ulubionym dżemem.
W miseczce rozpuść czekoladę. Pozostaw do ostygnięcia w ciepłej kąpieli wodnej. Następnie wymieszaj z nią śmietanę. Rozprowadź równomiernie polewę na cieście. Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, posyp wierzch tartą czekoladą.