Bez pieczenia, każdemu wyjdzie wiśniowy tort marzeń – Mistrzowski przepis, rewelacyjny smak.

Każdy uwielbia pyszne i puszyste ciasta, a gdy się okazuje, że są proste w przygotowaniu i nie wymagają pieczenia – taki przepis może okazać się ulubioną rodzinną słodkością.

Właśnie takie ciasto chcielibyśmy wam zaproponować – kilka warstw smaków, puszysta śmietanka, wiśnia.

Przygotowanie ciasta jak i znalezienie składników będzie bardzo proste, potrzebujemy:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 350g semoliny
  • 2 opakowania budyniu
  • cukier waniliowy
  • opakowanie biszkoptów
  • 650-700ml soku wiśniowego
  • 850ml mleka
  • 2 szklanki marynowanych wiśni w zalewie

Jak przygotować:

Do garnka wlej sok z wiśni i go podgrzej. Dodaj semolinę i marynowane wiśnie, gotuj 3 do 5 minut, do zgęstnienia. Wylej na blachę o wysokich brzegach i dokładnie rozprowadź Ostudź. Na warstwę wiśniową ułóż biszkopty. Przygotuj budyń według instrukcji na saszetce i wylej go na biszkopty.

Pozostaw do przestygnięcia. Bitą śmietanę ubij z cukrem do zesztywnienia i rozprowadź na warstwie budyniu Wiśnie można zamienić według uznania na inne owoce, na przykład gruszki. Przepis pozwala na stworzenie kilku wariantów ciasta, możecie więc próbować i znaleźć swoją ulubioną wersję.

Smacznego 🙂