O niektórych nie słyszałam – Bardzo pomocne sztuczki kulinarne, które każda gospodyni powinna znać.

Czy wiesz, że zioła możesz szybko wysuszyć w kuchence mikrofalowej?

Weź listek papierowego ręcznika, ułóż na nim wilgotne zioła i wstaw je do mikrofalówki. Ustaw urządzenie na średnią moc i powoli susz w odstępach wynoszących ok. 20 sekund.

Szybkim sposobem na obranie jajka ugotowanego na twardo jest użycie najzwyklejszej łyżki stołowej. Nigdy nie wiesz, jak długo gotować jajko, by te było twarde, ale miało płynne żółtko? Wystarczy, że wyjmiesz jajo z lodówki i od razu wrzucisz je do wrzątku. Wyjmij je po 6 minutach, a następnie szybko włóż do bardzo zimnej wody.

Aby pieczone ziemniaki miały chrupiącą skórkę, przed włożeniem do piekarnika zalej je osoloną wodą, a po 7 minutach wyjmuj je i posmaruj olejem roślinnym…