Na samym początku wymieszaj roztopione (miękkie) masło z octem, kefirem, solą oraz cukrem. Dodaj 2 białka i jednego żółtko.
Kolejnym krokiem jest dodanie proszku do pieczenia i mąki. Cały czas ugniataj ciasto, dopóki nie otrzymasz miękkiej konsystencji. Następnie rozwałkuj ciasto i podziel na kilka mniejszych kawałków. Wymieszaj ser z jajkiem i w ten sposób otrzymasz nadzienie.
Na środku mniejszych kawałków ciasta umieść nadzienie oraz połącza krawędzie ciasta. Potem dociśnij wszystkie kawałki z wierzchu.
Bułeczki połóż na blaszce, zaleca się zrobienie nacięcia na wierzchu każdego ciasta.
Piecz w piekarniku w 200 stopniach przez około pół godziny. Sam/ Sama najlepiej ocenisz kiedy będą gotowe. Tureckie ciasteczka słyną ze swojego wyjątkowego smaku i zdobyły serce wielu ludzi.