Pyszne wypieki domowej roboty, to często smak beztroskich lat dzieciństwa i pięknych wspomnień.
Moją propozycją jest przygotowanie tych słodkości, w prosty, niewymagający wielkiego nakładu pracy sposób, w zaledwie 30 minut! Ten wyśmienity deser wyróżnia przede wszystkim jego lekkość i słodki smak.
Dla urozmaicenia, perfekcyjnie sprawdza się nadzienie owocowe. Do jego przygotowania możesz użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych wiśni bez pestek, ponieważ jego nazwa to właśnie: ,,Wiśnia pod śniegiem”.
Przygotuj głęboką miskę. Wsyp do niej: mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier i dokładnie wymieszaj składniki. Dodaj do miski: śmietanę, trzy jajka, miękkie masło i rozpocznij ugniatanie ciasta rękami.
Rozwałkuj dokładnie ciasto na kształt wydłużonego prostokąta, a następnie: posmaruj jego brzegi dżemem wiśniowym i ułóż wiśnie. Zwiń ciasto w rulon, a następnie pokrój na plasterki, tak aby każdy z nich zawierał w środku dwie wiśnie.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem, a następnie połóż na niej przygotowane ,,zawijasy”. Umieść je na 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Na koniec – posyp wypieki cukrem pudrem.