Na początku należy obrać ziemniaki, włożyć je do garnka, zalać wodą i posolić do smaku. Następnie należy zagotować warzywa i poczekać aż będą miękkie, odlać od nich wodę i zagotować je na puree. Dodać do nich masło i mleko, wymieszać wszystko. Teraz należy pokroić pieczarki na małe kawałki.
Smażyć je na gorącej patelni, dodać do nich olej roślinny oraz sól i pieprz. Obrać cebulę, pokroić na drobno i dodać do grzybów. Smażyć aż będzie gotowe. Filet z kurczaka należy pokroić na małe kawałki i usmażyć. Usmażony filet dodać do wcześniejszych grzybów, wlać śmietanę i wymieszać.
Gotować wszystko na wolnym ogniu przez 5-7 minut. Umieść równomiernie ziemniaki w naczyniu do pieczenia, rozłożyć grzyby z mięsem na wierzchu i posypać startym serem. Zapiekankę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec przez 10 minut i gotowe.