Spróbuj przyrządzić niezwykle pyszną zapiekankę, która łączy w sobie mięso mielone oraz kapustę kiszoną. Efekt końcowy jest bardzo smaczny, bez wątpienia przypadnie Ci do gustu.
Na samym początku zdejmij liście z górnej części kapusty. Tak przygotowane warzywo włóż do garna, w którym będzie gotowała się woda i zaczekaj do momentu, w którym liście kapusty zaczną się rozdzielać.
Kiedy to nastąpi, gotuj liście przez 2 minuty, a następnie wyjmij i pozostaw do ostudzenia. Odkrój te części kapusty, które pozostały twarde. Weź obraną cebulę, posiekaj ją, a następnie podsmaż.
Do cebuli dodaj mięso mielone i smaż je na małym ogniu. Następnie przygotuj ziemniaki. Obierz je i zetrzyj, Użyj do tego tarki o dużych oczkach.
Do smażonego mięsa i cebuli dodaj przygotowane ziemniaki, a całość posól, popierz i przemieszaj. W ten sposób zrobisz nadzienie zapiekanki.
Do osobnej miski wlej mleko i dodaj jajka, całość ubij. Nałóż kapustę do naczynia do pieczenia, a na nią połóż połowę przygotowanego wcześniej nadzienia, a na wierzchu rozprowadź połowę ubitych jajek. Zrób w ten sam sposób drugą warstwę, a na jej wierzch połóż liście kapusty i posmaruj śmietaną.