Robię często do kawy to pyszne ciasto. Chwilka roboty ta pyszność gotowa. Nie wymaga pieczenia.

Ciasto bez pieczenia to idealny deser na każdą okazję. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne.

Śmiało można je wzbogacać o ulubione dodatki, jak orzechy czy suszone owoce. Dzięki temu za każdym razem możemy zachwycić swoich gości nowym, słodkim deserem bez pieczenia. To kto się skusi na przygotowanie takiego ciasta?

Składniki:

  • 200 herbatników (zamiennie można użyć sucharki)
  • 80 g suszonych moreli
  • 80 g suszonych śliwek bez pestek
  • 80 g orzechów włoskich
  • 120 g gorzkiej czekolady
  • 85 g masła
  • 360 g twarogu
  • 250 g śmietany 30%
  • 80 g cukru
  • 30 g cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki mleka

Na polewę:

  • 50 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • 15 g masła
  • 2 łyżki mleka

Przygotowanie: