Już wiem co jutro zrobię do kawy – Ciasto „Czułość” bez pieczenia.

Postaw garnek na kuchence, włącz wolny ogień i powoli zagotuj mieszankę. Gdy krem się zagotuje, zdejmuj go z kuchenki i odstaw do ostygnięcia. Do osobnego, małego rondelka wrzuć wszystkie składniki potrzebne do przygotowania polewy. Całość wymieszaj, by uzyskać jednolitą masę bez żadnych grudek.

Wstaw rondel na ogień i powoli podgrzewaj, by uzyskać polewę. Pokrój masło w kostkę, wrzuć je do miski i lekko ubij z pomocą miksera. Do ubitego masła wlej przygotowany wcześniej krem, a następnie zmiksuj całość. Przygotuj sobie formę na ciasto i wyłóż ją specjalnym papierem. Na samym dnie ułóż warstwę z herbatników.

Następnie wylej na nie powstały krem i stwórz kolejną warstwę z ciastek. Proces powtarzaj tak długo, aż nie zabraknie ci herbatników lub kremu. Na sam koniec polej ciasto przygotowaną polewą i wstaw je do lodówki na kilka godzin.

Twoje pyszne ciasto bez pieczenia jest już gotowe. Smacznego!

Czytaj dalej