Karkówka po cygańsku to danie wyjątkowe. Z pewnością zachwyci ono największych koneserów pysznych smaków i spełni oczekiwania wszystkich niejadków.

Karkówka po cygańsku to idealne danie dla miłośników takiej kuchni. Zachęci również do spróbowania osoby, które nie są przekonane do tego rodzaju kuchni.

Karkówki w takiej odsłonie jeszcze nie próbowaliście. Jest soczysta, smaczna, aromatyczna, a do tego tego prosta w przygotowaniu. Efekt Cię zaskoczy, niczym z restauracji, a potrzebujesz jedynie własnej kuchni.

Składniki:

  • 1,5 g karkówki,
  • 100 ml oleju słonecznikowego,
  • 60 ml jasnego piwa,
  • 2 kg ziemniaków pokrojonych w plasterki,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 cebule – jedna biała, druga czerwona,
  • 100 g bekonu
  • przyprawa do gyrosa,
  • 4-5 ząbków czosnku,
  • 200 g śmietany kremówki,
  • sól i pieprz,
  • pęczek pietruszki.

Przygotowanie: