Przygotuj w ten sposób marynowane mięso z cebulką. Gdy tylko wystawię ją na stół znika w kilka chwil

Po upływie tego czasu dodaj sól i gotuj kolejne 10 minut. Następnie natnij mięso, by sprawdzić, czy jest już gotowe. Jeśli sok jest czerwony, oznacza to, że mięso nie jest gotowe i należy jeszcze przez jakiś czas je gotować, natomiast jeśli jest bezbarwny, możesz przejść do kolejnych etapów.

W międzyczasie, zajmij się przygotowaniem marynaty. Wymieszaj ze sobą 50 ml wody, sok z cytryny lub limonki, ocet balsamiczny, olej, cukier oraz sól.

Cebulę pokrój w plasterki lub półplasterki, natomiast mięso pokrój w plastry o średniej grubości. Mięso układaj warstwami naprzemiennie z cebulą. Na koniec zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą i przykryj dokładnie folią spożywczą.

Odstaw mięso na co najmniej 4 godziny, jednak pamiętaj, aby co godzinę wymieszać zawartość. Najlepiej będzie, jeśli zostawisz wszystko na całą noc w lodówce.

Zanim podasz gościom swoje danie, wyłóż wszystko na talerzu. Jeśli masz ochotę, możesz udekorować potrawę gałązkami różnych ziół, lub cieniutko posiekaną papryczką chilli, jednak pamiętaj, by usunąć z niej gniazda nasienne. Smacznego!

Czytaj dalej