Po upływie tego czasu dodaj sól i gotuj kolejne 10 minut. Następnie natnij mięso, by sprawdzić, czy jest już gotowe. Jeśli sok jest czerwony, oznacza to, że mięso nie jest gotowe i należy jeszcze przez jakiś czas je gotować, natomiast jeśli jest bezbarwny, możesz przejść do kolejnych etapów.
W międzyczasie, zajmij się przygotowaniem marynaty. Wymieszaj ze sobą 50 ml wody, sok z cytryny lub limonki, ocet balsamiczny, olej, cukier oraz sól.
Cebulę pokrój w plasterki lub półplasterki, natomiast mięso pokrój w plastry o średniej grubości. Mięso układaj warstwami naprzemiennie z cebulą. Na koniec zalej całość przygotowaną wcześniej marynatą i przykryj dokładnie folią spożywczą.
Odstaw mięso na co najmniej 4 godziny, jednak pamiętaj, aby co godzinę wymieszać zawartość. Najlepiej będzie, jeśli zostawisz wszystko na całą noc w lodówce.