2 zielone ogórki i marchewkę zetrzyj na tarce. Pomidora pokrój w krążki. Wymieszaj starte warzywa z majonezem, nałóż na tortillę, a na wierzch wyłóż plasterki pomidora.
Obierz bakłażana. Posiekaj go wzdłuż na cienkie paski. Posól je i odstaw na około 20 minut. Po tym czasie opłucz bakłażana zimną wodą i osusz delikatnie papierowym ręcznikiem.
Podsmaż paski warzywa na małej ilości oleju roślinnego z obu stron na złoty kolor. Usmażone bakłażany rozłóż na tortilli i posmaruj równomiernie śmietaną. Na wierzch możesz położyć pokrojone w plasterki pomidory i posiekane ząbki czosnku.
Podsmaż na małej ilości oleju roślinnego 200 gram obranych i pokrojonych w kostkę pieczarek. Odstaw do ostygnięcie. Po tym czasie dodaj 200 gram startego żółtego sera oraz posiekany pęczek koperku. Wszystko wymieszaj.
Rozgnieć widelcem puszkę ryb w sosie własnym. Dodaj 200 gram startego żółtego sera, pęczek koperku oraz majonez. Wszystko wymieszaj.