Pyszne dietetyczne sałatki, które możesz jeść zamiast obiadu. Jem nawet po 21 i dalej chudnę

Składniki:

  • jabłko,
  • pół główki kapusty,
  • puszka kukurydzy z puszki,
  • marchewka,
  • łyżka soku z cytryny,
  • przyprawy – sól i pieprz.

Sposób przygotowania: Obierz i pokój jabłko. Zetrzyj kapustę i marchewkę. Dodaj kukurydzę. Na koniec polej sokiem z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z łososiem wędzonym/pieczonym

  • 250 gramów łososia,
  • 150 gramów liści sałaty,
  • 1 pomidor,
  • 1 ogórek,
  • 20 g musztardy francuskiej Dijon,
  • 20 g miodu,
  • 20 g sosu sojowego,
  • 20 g oliwy z oliwek,
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz.

Sposób przygotowania: Podrzyj liście sałaty, pokrój wszystkie warzywa. Wymieszaj w głębokiej salaterce. W innym naczyniu wymieszaj: sos sojowy, musztardę, miód, oliwę z oliwek. Dopraw wedle uznania. Potnij łososia na małe kawałki, a następnie smaż na odrobinie oliwy. Dodaj łososia do miski z warzywami. Całość polej uprzednio przygotowanym dressingiem.

Czytaj dalej